Homepage

Homepage

Välkommen in i vår butik!

BUTIK

BLÖJAN

RetroPi Allt-i-Ett är en lättanvänd tygblöja som påminner mycket om en engånsblöja. Den väsentliga skillnaden är att blöjan läggs i tvätten istället för i soporna. En annan stor skillnad är att det närmst barnets hud ligger mjukt tyg, bambu eller hampa.

Vad innebär allt-i-ett?
När en blöja benämns som allt-i-ett eller all-in-one (AIO) innebär det att blöjans alla delar sitter ihop. Ingen tid behövs läggas på att förbereda tygblöjan, den är redo att användas!

RETROPI TIPSAR

Anvisningar
Trots att en Allt-i-Ett Tygblöja liknar en engångsblöja så är det några saker man bör tänka på när man använder tygblöjan. Sätter man på en tygblöja på samma sätt som en engångsblöja kan den upplevas obekväm och inte sluta tätt. I klippet nedan beskriver vi hur du gör för att få bästa passform med din tygblöja.

Skötsel
Tvätta blöjorna 1-3 ggr innan första användning för att maximera uppsugning.

Efter användning
Barnet helammas: 
Då barnens föda endast är i flytande form kan både nr 1 och nr 2 slängas direkt i tvättpåse/ tvättmaskin utan att något behöver avlägsnas.
Äter fast föda: När barnet börjar äta fast föda ändras avföringen och blir mer fast. Detta ska inte in i tvättmaskinen utan avlägsnas innan. Oftast räcker det med att vända det rakt ner i toastolen. Alternativt kan man hålla ner blöjan medan man spolar. På så sätt avlägsnas enkelt innehållet i blöjan. (OBS: håll hårt i blöjan medan du spolar)

 
 

Tvätt
Att blanda tygblöjorna med annan 40°-60° tvätt gör att man fyller maskinerna bättre och snabbare än om man bara tvättar tygblöjor. Snällt för miljön och man slipper ha blöjorna liggande lika länge i väntan på tvätt. Torktumlas ej.

Torka
Att hängtorka är det mest miljövänliga sättet att få blöjorna torra. Genom att hänga dem med pulen nedåt och tyginsidan av blöjan uppåt effektiviserar man torkningen och kan förkorta torktiden uppåt ett dygn jämfört med att ha insidan innåt.

Genom att låta inläggen hänga fritt på varsin sida om blöjan hjälper man dem att transportera bort vätskan så fort som möjligt.

Passform på en nyfödd
RetroPi’s AIO-blöja är One Size vilket innebär att den passar från nyfödd till blöjfri. I klippet ovan visar vi hur man får bästa passform i blöjans minsta inställning.

Fläckar
Fläckar som inte försvinner i tvätt kan enkelt blekas i solen. Lägg blöjan med fläcken uppåt i ett soligt fönster eller ute i direkt solljus. Alternativt behandla med flytande eller hård galltvål och tvätta sedan som vanligt i maskin.

Tvättmedel
Att använda sitt vanliga tvättmedel går oftast alldeles utmärkt men nedan följer tips för dem som vill skona sina blöjor från mer tvättslitage än nödvändigt. Tvättmedel som är fritt från zeoliter sliter mindre på tygblöjorna när de tvättas vilket förlänger blöjornas livlängd. Det bästa är om tvättmedlet inte innhåller optiska blekmedel. Tvättmedel med mindre än 5% tvål underlättar ursköljning.

Här följer lista med exempel på tvättmedel som uppfyller dessa krav:

Ocean dubbeldryg
Såklart från Garant
Grumme kulör tvätt i pulverform är zeolitfritt och 5-15% tvål
Coop Sensitive Tvätt
ICA Basic Kulörtvätt parfymfri
Rockin Green 
Eco Sprout

Tvättmedel utan tillsatta blekmedel, metallpartiklar osv. håller ofta ett lägre pris än de som innehåller dessa komponenter. 

Homepage

VARFÖR TYGBLÖJOR?

Homepage

Snällt mot huden
Tygblöjor andas och hjälper barnet lära sig kopplingen mellan att behöva kissa och att det då blir blött i blöjan. 

Engångsblöjor innehåller bland annat superabsorbanter, polypropen, polyeten och är ofta blekta med kloroxider. Detta ihop med att engångsblöjor andas dåligt gör att vissa barn får blöjexem, rodnader eller andra bekymmer. Samtidigt som superabsorbanterna håller vätskan borta från barnet finns det risk att de även torkar ut huden. 

Kärlek till mönster och färg
Man ska inte undervärdera den härliga känslan när lådorna är fyllda med glada färger och mönster istället för vita, platta och prassliga plastblöjor. 

Vid använding av tygblöjor blir blöjbytena färglada och man kan med gott samvete slänga den använda blöjan i tvätten istället för i suptunnan.

Tygblöjor eller engångblöjor?
Blöjor är för många föräldrar en av de största utgifterna kring barnet. Under en blöjperiod uppgår kostnaden till mellan 10 000-20 000 kronor*. För heltidsanvändning av tygblöjor rekommenderas 18-24 allt-i-ett blöjor.  Det skulle bli en kostnad på ca. 2000. Andrahandsvärdet på tygblöjor är högt så slutsumman blir ofta lägre. Att få tillbaka 50% av inköpspris vid försäljning är inte ovanligt. 

*Baserat på att det går 8 blöjar per dag, barnet blir torrt vid 3 års ålder och en blöja kostar mellan 1,5-2,5 kr/styck. 

Miljöaspekten
Vid använding av engångsblöjor kan de till antalet uppgå till så mycket som 8000 blöjor under en blöjperiod. Det är 8000 blöjor som efter användning slängs. Används istället flergångsblöjor räcker det med ett 20-tal blöjor för samma period. Materialen i tygblöjan kan vid slutet på dess livslängd återvinnas.

Sveriges billigaste Allt-i-ett blöja
Vi är glada att kunna erbjuda Sveriges billigaste allt-i-ett blöja. Vårt mål är att möjliggöra ett hållbart användande av tygblöjor. Det ska finnas båda ekonomiska och miljömässiga vinster att använda tygblöjor tycker vi.

VILLKOR

Fraktkostnad
Vi använder oss av en enhetsfrakt på 19 kronor inom Sverige, oavsett storlek eller värde på ordern.

Leverans
Mindre paket skickas med Posten och har 1 dags leveranstid. Större försändelser skickas med DHL Express och levereras vanligen inom 2-4 arbetsdagar.
 
Betalning
Betalning kan göras med kort, direktbetalning, faktura eller med förskottsbetalning.

Vid direkbetalning eller kortköp använder vi betallösningen Payson, en säker betallösning som krypterar dina transaktioner. Läs mer om Payson på www.payson.se. När betalning godkänts skickas en orderbekräftelse till uppgiven adress.

Väljer du faktura så skickas den med försändelsen och ska betalas inom 14 dagar.

Förskottsbetalning sker till Bankgiro nr: 572-8662. Försändelsen skickas när inbetalningen syns hos oss. Ange ordernummer som referens vid betalning.

Priser
Alla priser är inklusive 25% moms. 

Nyhetsbrev
Genom att godkänna köpvillkoren godkänner man utskick av nyhetsbrev innehållande rabatter, erbjudande och nyheter i butiken. Det är ungefär ett brev i kvartalet. Vill man inte ha nyhetsbrev kan man skriva detta som kommentar vid eventuellt köp. Det går även att maila oss och avsluta premuration när som helst.

Outlösta paket
Hämtar du inte ut ditt paket i tid kommer en påminnelse. Om ditt paket inte alls hämtas ut returneras paketet till oss. Vid outlösta paket återfår du din betalning med avdrag för en avgift på 99 kr för att täcka returkostnaderna och administrativ arbete. Paket som inte hämtats ut omfattas i normalfallet inte av ångerrätten.

Bytes- och returrätt
Full bytes- och returrätt inom 14 dagar, dock ej på använda produkter. Vid retur står köparen för fraktkostnaden. Försändelsen med produkten i obruten förpackning skickas till oss.

OM RETROPI

RetroPi är resultatet av två års testande, utvärderande och användande av tygblöjor.

Sedan våra tvillingar föddes har de testats igenom samtliga blöjsystem som finns på marknaden. Då vi aldrig hittade den perfekta kombinationen föddes tanken om RetroPi.

RetroPi tygblöjor är moderna tygblöjor som gör användadet av tygblöjor okomplicerat och roligt.

Blöjorna har en insida i naturmaterial som absorberar mycket och snabbt. De två inläggen som är fastsydda i varsin kant kan hänga fritt efter tvätt vilket förkortat torktiden otroligt.

Genom knappar framtill kan storleken regleras så att blöjan passar från nyfödd till blöjfri. På så sätt slipper man köpa nya blöjor när barnet växer, istället knäpper man upp knapparna allt eftersom.

RetroPi jobbar tillsammans med en mindre fabrik på Kinas östkust. Vi innehar F-skattsedel och är ett registrerat varumärke.

Homepage

Vision
Vår vision är att tillhandahålla en produkt som möjliggör ett hållbart blöjanvändade. Ett enkelt sätt att spara pengar, skona miljön och slippa onödiga kemikaler mot barnrumpan.

Nyhetsbrev
Vill du ta del av våra Nyhetsbrev, fyll i dina kontaktupgifter nedan.

Kontakta RetroPi
Du kan kontakta oss på [email protected] eller genom vårt kontakformulär nedan.

[contact-form to=’[email protected]’ subject=’Kontaktfråga’][contact-field label=’Your Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Your E-mail Address’ type=’email’/][contact-field label=’Subject’ type=’text’/][contact-field label=’Your Message’ type=’textarea’/][/contact-form]