Skip to content
Varför Tygblöjor

Snäll mot huden

Tygblöjor andas och hjälper barnet lära sig kopplingen mellan att behöva kissa och att det då blir blött i blöjan.

Engångsblöjor innehåller bland annat superabsorbanter, polypropen, polyeten och är ofta blekta med kloroxider. Detta ihop med att engångsblöjor andas dåligt gör att vissa barn får blöjexem, rodnader eller andra bekymmer. Samtidigt som superabsorbanterna håller vätskan borta från barnet finns det risk att de även torkar ut huden. Mer information om blöjornas olika material hittar ni under tygblöjor.

Kärlek till mönster och färg

Man ska inte undervärdera den härliga känslan när lådorna är fyllda med glada färger och mönster istället för vita, platta och prassliga plastblöjor.

Vid använding av tygblöjor blir blöjbytena färglada och man kan med gott samvete slänga den använda blöjan i tvätten istället för i suptunnan.

Tygblöjor eller engångsblöjor?

Blöjor är för många föräldrar en av de största utgifterna kring barnet. Under en blöjperiod uppgår kostnaden till mellan 10 000-20 000 kronor*. För heltidsanvändning av tygblöjor rekommenderas 18-24 allt-i-ett blöjor.  Det skulle bli en kostnad på ca. 2000. Andrahandsvärdet på tygblöjor är högt så slutsumman blir ofta lägre. Att få tillbaka 50% av inköpspris vid försäljning är inte ovanligt.

SVT:s program PLUS har kollat in fördelarna med tyglöjor och skriver om detta nedan.
SVT – PLUS, Tygblöjor – så funkar det

Miljöaspekten

Vid använding av engångsblöjor kan de till antalet uppgå till så mycket som 8000 blöjor under en blöjperiod. Det är 8000 blöjor som efter användning slängs.

Används istället flergångsblöjor räcker det med ett 20-tal blöjor för samma period. Materialen i tygblöjan kan vid slutet på dess livslängd återvinnas.

Sveriges billigaste Allt-i-Ett blöja

Vi är glada att kunna erbjuda Sveriges billigaste allt-i-ett blöja. Vårt mål är att möjliggöra ett hållbart användande av tygblöjor. Det ska finnas båda ekonomiska och miljömässiga vinster att använda tygblöjor tycker vi.

Fast frakt

Fraktkostnad 19 SEK – oavsett order