Skip to content

Anvisningar

Trots att en Allt-i-Ett Tygblöja liknar en engångsblöja så är det några saker man bör tänka på när man använder tygblöjan. Sätter man på en tygblöja på samma sätt som en engångsblöja kan den upplevas obekväm och inte sluta tätt. I klippet nedan beskriver vi hur du gör för att få bästa passform med din tygblöja.

Skötsel

Tvätta blöjorna 1-3 ggr innan första användning för att maximera uppsugning.

Efter Användning

Barnet helammas: Då barnens föda endast är i flytande form kan både nr 1 och nr 2 slängas direkt i tvättpåse/ tvättmaskin utan att något behöver avlägsnas.
Äter fast föda: När barnet börjar äta fast föda ändras avföringen och blir mer fast. Detta ska inte in i tvättmaskinen utan avlägsnas innan. Oftast räcker det med att vända det rakt ner i toastolen. Alternativt kan man hålla ner blöjan medan man spolar. På så sätt avlägsnas enkelt innehållet i blöjan. (OBS: håll hårt i blöjan medan du spolar).

Tvätt

Att blanda tygblöjorna med annan 40°-60° tvätt gör att man fyller maskinerna bättre och snabbare än om man bara tvättar tygblöjor. Snällt för miljön och man slipper ha blöjorna liggande lika länge i väntan på tvätt. Torktumlas ej.

Torka

Att hängtorka är det mest miljövänliga sättet att få blöjorna torra. Genom att hänga dem med pulen nedåt och tyginsidan av blöjan uppåt effektiviserar man torkningen och kan förkorta torktiden uppåt ett dygn jämfört med att ha insidan innåt.

Genom att låta inläggen hänga fritt på varsin sida om blöjan hjälper man dem att transportera bort vätskan så fort som möjligt.

Tips

Passform på nyfödd

RetroPi’s AIO-blöja är One Size vilket innebär att den passar från nyfödd till blöjfri. I klippet nedan visar vi hur man får bästa passform i blöjans minsta inställning.

Användarrecensioner

För mer läsning har vi nedan länkat till olika bloggar där våra blöjor recenseras.
Tygisar.blogspot.com
Helenassota.se
Angelicahedstrom.se
Tokryck.wordpress.com
Blogg.loppi.se
Jagskabara.com
Varmlandsmamman.vimedbarn.se

Fläckar

Fläckar som inte försvinner i tvätt kan enkelt blekas i solen. Lägg blöjan med fläcken uppåt i ett soligt fönster eller ute i direkt solljus. Alternativt behandla med flytande eller hård galltvål och tvätta sedan som vanligt i maskin.

Tvättmedel

Att använda sitt vanliga tvättmedel går oftast alldeles utmärkt men nedan följer tips för dem som vill skona sina blöjor från mer tvättslitage än nödvändigt. Tvättmedel som är fritt från zeoliter sliter mindre på tygblöjorna när de tvättas vilket förlänger blöjornas livlängd. Det bästa är om tvättmedlet inte innhåller optiska blekmedel. Tvättmedel med mindre än 5% tvål underlättar ursköljning.

Här följer lista med exempel på tvättmedel som uppfyller dessa krav:

Ocean dubbeldryg
Såklart från Garant
Coop Sensitive Tvätt
Rockin Green 
Eco Sprout

Tvättmedel utan tillsatta blekmedel, metallpartiklar osv. håller ofta ett lägre pris än de som innehåller dessa komponenter. 

Information

Mer information om våra olika blöjor hittar du under tygblöjor.

Fast frakt

Fraktkostnad 19 SEK – oavsett order